Pagina's

woensdag 23 november 2011

Boek: Looking for Alaska door John Green

Mijn eerste blog gaat over een boek die ik van een vriendin geleend heb. Het is niet beschikbaar in het Nederlands, maar er is wel een Engelse versie. Maar de originele versie is altijd beter dan een vertaling. 

Impressie van het boek;
Het gaat over een jongen, Miles, die laatste woorden verzameld van beroemde mensen. Miles ziet het niet meer zitten in zijn dorpje en wil graag naar een Kostschool in Alabama, Amerika. Daar word hij vrienden met Alaska en Colonel, samen proberen ze het leven beter te maken op de saaie school met flink wat alcohol en sigaretten. Miles maakt voor het eerst vrienden, word voor het eerst verliefd, rookt zijn eerste sigaret en krijgt zijn eerste zoen. Ondertussen blijft zijn passie voor laatste woorden ook nog een belangrijke rol spelen.


Looking For Alaska


Klein stukje uit het boek




“We found you a girlfriend,” Alaska said to me. Still no one explained to me what happened the weak before with the Jury. It didn’t seem to have effected Alaska, though, who was (1) in our room after dark with the door closed, and (2) smoking a cigarette as she sat on the mostly foam couch. She had stuffed a towel into the bottom of our door and insisted it was safe, but I worried about the cigarette and the ‘girlfriend’.
“All I have to do now,” she said “is convince you to like her, and her to like you.”
“Monumental task,” the Colonel pointed out. He lay on the top bunk, reading for his English class. Moby Dick.
“How can you read and talk at the same time?” I asked.
"Well, normally I can’t, but neither the book nor the conversation is particularly intellectually challenging.”
“I like that book,” Alaska said. “Yes.” The Colonel smiled and leaned over to look at her from his top bunk.
“You would. Big white whale is a metaphor for everything. You live for pretentious methaphors.”


John Green, Looking For Alaska, 2005, p.74

Dit boek heeft verassende wendingen, alhoewel de titel wel iets verraad, en je blijft tot aan het eind spelen met de vragen die Miles aan zichzelf stelt, John Green heeft een erg mooi verhaal geschreven over de reis van een jongen op weg naar een tiener. Miles is de jongen die je het liefst een dikke knuffel wilt geven iedere keer als je hem ziet. Ik heb dit boek in een zucht uitgelezen, eigenlijk vond ik het einde toch wel een beetje tegen vallen maar dat maakt het boek er niet minder op. Dit boek maakt je meer bewust van hoe je de tijd door brengt in je leven en hoe je jou leven wil eindigen. Een echte aanrader voor de kerstvakantie omdat het precies goed is voor 2 weken, en echt heerlijk is met een dekentje op de bank!

Het boek, de feiten:
Auteur:                John Green
Pagina’s:            221
1ste druk:             2005
Genre:                Fictie, roman
Awards:              Micheal L. Pintz Award (2006)

Het boek is verkrijgbaar bij bol.com in de prijsklasse 8,99 en 10,99 in verschillende versies (hardback, paperback) en verschillende covers.

Ditjes en Datjes
De filmrechten werden vanaf het verschijnen van het boek al opgevraagd, maar door een ‘Lack of interest’ van Paramount is het niet meer zeker of hier een film van komt.


So what do you think? Een echte must-read? Laat UrView achter!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten